fbpx

Käytettävyysanalyysi

Käytettävyys-sana on nousussa. Arkipuheissa se tulee vastaan jo silloin tällöin. Kaikkihan tietävät, että iPhone tappoi Nokian hyvällä käytettävyydellä.

Sinäkin voit tehdä helppokäyttöisiä tuotteita – lisäät projektiin vain ripauksen käyttäjäkeskeistä suunnittelua, esimerkiksi alla esitellyn kaltaisena pakettina:

Handlaamo Pilkunviilaaja™

25-kohtainen käytettävyysanalyysi

Handlaamo Pilkunviilaajassa sovelluksesi, verkkokauppasi tai tuotteesi käydään pilkuntarkasti läpi. Tutkin 25:n hyväksi todetun helppokäyttöisyyden nyrkkisäännön avulla, onko käyttäjällä mahdollisuus osata tuotteesi käyttö vai ei. Analyysin hinta on 870 euroa + alv. ja se maksaa itsensä takaisin esimerkiksi näin:

– jos olet verkkokauppias, yhä useampi kävijä pääsee ostamisessa loppuun asti ja kassa kiittää
– jos myyt sovellusta, tyytyväiset käyttäjät myyvät tuotetta puolestasi ja asiakastuesta säästyy palkkarahoja, jotka voit sijoittaa vaikka markkinointiin
– jos olet ohjelmistovelho, työntekijäsi näkevät selvän maalin, mihin suuntaan koodata ja aikaa ja rahaa säästyy
– jos olet hyvä oppimaan, saat raportista vinkkejä, joita voit käyttää uudelleen ja uudelleen kertauttaen hyödyt päivästä toiseen.

Käytettävyysanalyysi

Yritysten jakautuminen analyysipisteittäin 25 kohdan käytettävyysanalyysissä.

Handlaamo Pilkunviilaaja™ -paketin sisältö:

– Sovelluksesi kymmenen tärkeimmän näkymän analysointi helppokäyttöisyyden nyrkkisääntö kerrallaan
– Jos kyseessä on selainsovellus, vilkaistaan sovellus myös 3 eri selaimella sekä yhdellä mobiililaitteella
– Raportti, jossa on kuvakaappaukset ongelmakohdista sekä kuvalliset kehitysehdotukset
– Analyysissä käytettyjen periaatteiden opettavaiset yhteenvedot jatkokäyttöä varten
– Raportin läpikäynti videopuhelussa.

Saat siis 25 kehityskohtaa järjestelmällisesti läpikäytynä ja selkeästi raportoituna. Se on kolmisen kymppiä per kohta. Jos laitat asiaan vihkiytymättömän asialle, niin takaan, että se tulee kalliimmaksi. Luet tätä kuitenkin siksi, että olet huomannut kehitystarpeita olevan, joten jotakin olisi hyvä tehdä. Handlaamo Oy:n palveluilla on aina takuu. Jos et koe saaneesi vastinetta rahoillesi, saat rahat takaisin. Ainut ehto on, että kerrot minulle tyytymättömyytesi, koska haluan ottaa opiksi.

Voit tilata käytettävyysanalyysin täyttämällä tämän lomakkeen. Hinta on 870 euroa + alv.. Tai jatka lukemista, jos kaipaat lisätietoja.

Kuka minä olen sanomaan käytettävyydestä?

Ajattelepa terapeuttia. Ei hänkään palvele asiakastaan meiningillä ”mun elämässä tämä on toiminut hyvin, niin kokeile tätä”, vaan terapeutilla on oltava vankka alansa tietopohja, jonka avulla hän paikantaa asiakasta vaivaavat asiat. Samalla tavalla käytettävyysanalyysi perustuu tutkittuihin ja hyväksi todettuihin helppokäyttöisyyden suunnitteluperiaatteisiin, joiden avulla tuotteesi käydään kohta kohdalta läpi – ei mihinkään keittiöpsykologiaan. Kyse ei ole siis minun mielipiteestäni vaan oikeista suunnitteluperiaatteista, jotka perustuvat ihmisen havainnointikykyyn ja maailman parhaiden käytettävyysammattilaisten luomiin periaatteisiin.

Sinulla on kaikki oikeudet olla ostamatta, mutta saatat menettää koko ajan rahaa hankalan käytettävyyden takia. Tekemällä tuotteesi helppokäyttöiseksi saat asiakkaasi jättämään sinulle enemmän rahaa.

Se miten ihminen havainnoi ympäristöään ei ole kovin paljoa muuttunut luolamiesajoista tähän päivään. Herrat Norman ja Nielsen ovat huomanneet lukuisia periaatteita, joiden toteutuminen auttaa niin luolamiestä kuin nykynaista käyttämään tuotteita vaistomaisesti oikein. Gestaltin lait ja muutamat uudemmat suunnitteluperiaatteet tukevat analyysiä nykyisessä kosketusnäyttöjen ja graafisten käyttöliittymien maailmassa.

Tilaaminen

Soita minulle numeroon 040-142 4257 tai laita tomas.luoma(at)handlaamo.fi -osoitteeseen sähköpostia. Lupaan palata viimeistään seuraavana arkipäivänä asiaan, jos et saanut minua heti kiinni. Helpointa on täyttää alla oleva lomake niin otan sinuun yhteyttä.

Handlaamo Pilkunviilaaja toimii niin, että teen ensin työn ja laitan sitten vasta 870 e + alv. laskun. Luotan sinuun, joten luota sinäkin minuun. Jos kuitenkin jokin menee pieleen, etkä koe saaneesi sitä, mitä tilasit, kerro minulle, niin saat rahasi takaisin. Riski on olematon, joten tee hyvin ja täytä tilauslomake.

Kuka sinua palvelee

Olen Tomas Luoma, kansainvälisen kaupan tradenomi ja vuorovaikutteisen teknologian maisteri. Eli kapitalisti ja humanisti samassa paketissa. Tästä persoonallisuushäiriöstä huolimatta olen ihan mukava tyyppi.

Tomas Luoma käytettävyystutkija

Tomas Luoma, käytettävyystutkija
Puh. 040-142 4257
tomas.luoma(a)handlaamo.fi

Handlaamo Oy
Y-tunnus: 2909172-7

Handlaamo Oy Logo