Hyvä käytettävyys pelastaa maailman

Maailmassa on tänään vähintään 7,6 miljardia ihmistä. Vuonna 2050 meitä on arviolta 9,8 miljardia. Jos kaikille annetaan saman verran, sinun ruoka-annoksesi pienenee yli viidenneksen. Me länsimaiset maailmantuhoajaläskiplösöt olemme vielä lisäksi tottuneita siihen, että meillä on koko ajan enemmän. Ruoka-annoksen pieneneminen voi siis ottaa hieman paistinpannuun.

Ihminen on kyllä hyvä keksimään ratkaisuja. Vielä niitä ei kuitenkaan ole ollut pakko keksiä, vaan on voinut katsella Game of Thronesia koko kauden putkeen. Kun joku lopulta keksii keinot, astuu käytettävyys esiin.

Käytettävyys pelastaa maailman

Jatka vain lukemista. Näet esimerkkejä siitä, mitä tarkoitan väittäessäni, että käytettävyys pelastaa maailman.

 

Keksippä sovellus, jolla voidaan pitää yhteyttä työkavereihin niin, että kaikki maailman työmatkaliikenne vähenee 50 %. Sellainen sovellus ei tule hitiksi ilman loistavaa käytettävyyttä.

Keksippä sovellus, jolla kauppias tavoittaa vähävaraiset ennen ruoan roskiin heittämistä. Sellainen sovellus ei tule hitiksi ilman loistavaa käytettävyyttä.

Keksippä koti, joka sopii 5-henkiselle perheelle, mutta on puolet pienempi kuin nykyiset vaihtoehdot. Se säästäisi valtavasti rakennusriesaa, mutta ei tule hitiksi ilman loistavaa käytettävyyttä.

Keksippä laite, jolla muutetaan virtsa juomakelpoiseksi vedeksi. Ei tule hittiä ilman loistavaa käyttäjäkokemusta – ja monen epäilyttävän asian taklaamista muutenkin.

 

On minulla vähän pilkki silmäkulmassa, mutta olen kyllä aika paljon myös tosissani. Turha sinun lähteä pelastamaan maailmaa, jos et saa ihmisiä siihen mukaan. Ei muuta kuin soita minulle 040-142 4257 ja kerro loistavasta tuotteestasi, niin minä koetan keksiä, miten siitä saa käyttäjäystävällisemmän.